Dränering, blommor, cyklar och stängda fönster

2014-07-31

Hej Alla!

Mitt i sommaren så startar Dräneringen på måndagen den 4/8 påbörjas med BBV33-39 fortsätter med BBV45-51 sedan TBV 24-26 för att avslutas med BBV 55-61 (denna ordning främst för att kunna utnyttja lekplatsen så länge som möjligt). Varje huskropp beräknas ta 3veckor att iordningställa. Har ni några blommor längs med huskropparna som ligger er varmt om hjärtat, ta då bort dessa från rabatterna som går längs med huskropparna och plantera om någon annanstans inom föreningen. Inget kommer att planteras där efter dräneringen utan det skall vara helt fritt från växtlighet som kan binda fukt till husen. Skicka ett mail till info@montoren.se om vi ska hjälpas åt. Och behöver Drenera ta ned ett, två eller flera träd för att kunna genomföra dräneringen korrekt kommer dom att göra detta, detta gäller nog främst de tallar som både fyller hängrännorna med barr som förstör fasaderna när det blir översvämning men även vars rötter har trängt in i husen eller är påväg in.

I samband med dräneringen måste vi ha tillgång till de parkeringsplatserna som vissa boende hyr längs björkbacksvägen (mellan huskropparna). Berörda kommer att få info så fort det bara går. 

Vidare måste cyklar bort från cykelstället som står vid kortsidan mot BBV39. Detta skall ske snarast. Om de inte är flyttade före onsdag nästa vecka 6/8 kommer lås att klippas och flyttas till lämplig plats. Saknar ni er cykel efter nästa onsdag så är det Drenera ni ska prata med om vart cyklarna hamnat. (fredrik@drenera.se).

Det kommer med största säkerhet vara störande för många både vad gäller oljud, vibrationer och betydligt krångligare att komma in och ut ur husen men hoppas alla förstår det nödvändiga med denna dränering. Glöm inte bort att stänga fönster när ni åker bort över dagen till jobbet eller någon annanstans då det kan damma ordentligt.