Information efter senaste styrelsemötet:

2015-06-17

Efter senaste årsstämman lovade styrelsen att bli bättre på att informera er övriga boende vad som händer. Så nu kommer information från senaste styrelsemötet som hölls i måndags.Vi vill även passa på att tacka alla som dök upp på årsstämman, det fanns mycket att prata om och vi drog till och med över tiden med en halvtimme. Några veckor före detta hade vi städdag med grillning där var vi 8 personer. Hoppas att några fler kan närvara på höststädningen.

Slutbesiktning av dräneringen:

Dräneringen kommer att slutbesiktigas den 2/7. Firman som sköter besiktningen heter Byggtest AB. Drenera har en del arbeten kvar att göra och det finns innestående medel som inte betalas ut före allt från besiktningen är åtgärdad.

Vattenskador på fasaden:

Det finns synliga skador på fasaden uppe vid hängrännor och nock. Dessa skador uppstår när hängrännor inte rensas från löv regelbundet, när det sedan regnar rinner vatten ner längsmed fasaden istället för via hängrännorna. För ett par veckor sedan hade vi en tak/plåtfirma som rengjorde hängrännor och inspekterade alla skador. Vissa skador är mer akuta än andra och dessa måste åtgärdas. Vi väntar en rapport och hoppas kunna starta upphandling för utförandet direkt efter sommaren.

Fönsterrenovering:

Vi har startat upphandling av fönsterrenovering av de kvarvarande husen på Tallbacksvägen samt det huset i korsningen Granbacken/Björkbacksvägen. Detta arbete hoppas vi kan starta i augusti och kommer löpa under både 2015 & 2016.

Trädgårdsunderhåll:

Avtalet med HSB har precis löpt ut och vi letar efter en hållbar och långvarig ny partner.

Lekplatsen:

Som det ser ut nu kommer arbetet med lekplatsen att påbörjas efter semestrarna och förväntas vara klara i oktober. De som anmält sitt intresse för att vara med i detta projekt kommer att kontaktas av Jens.

Protokoll från årsstämman:

Finns tillgängligt hos styrelsen, vill man läsa kontakta oss via info (@) montoren.se så ordnar vi en kopia. Protokollet kommer att läggas upp på hemsidan så fort vi får ordning på sidan för externa dokument.

Stamspolningen:

Nu är så gott som alla stammar spolade. Där vi inte har kommit in kommer vi kontakta de boende för efterspolning. Filmning av de stammar som krävs för att få en insikt i kvalitet på befintliga rör kommer att ske under denna och nästa vecka.

Sopsortering:

Det är av största vikt nu när ekonomin är ansträng för oss i föreningen att alla drar sitt strå till stacken. En stor summa pengar rinner iväg för att vi sorterar sopor felaktigt. Bland annat läggs madrasser i plaståtervinningen (ja visst, skummet i madrassen är av plast, men madrasser lämnas till återvinningen knappt en kilometer härifrån) och det slängs soppåsar som är fulla med sorteringsbara förpackningar. Räcker att alla bara tänker ett varv extra.

Portar

Nu när det är sommar står många portar öppna, styrelsen ber alla att se till att man stänger porten när man gått ut och inte ställer upp den. Vi har tidigare haft påhälsning av tjyvar och banditer och det finns ingen anledning att gör det lättare för dom än tidigare att komma in i husen.

Styrelsen vill även önska alla boende en Riktigt trevlig Midsommar