Information från styrelsen från senaste styrelsemötet.

Lekplats

Arbetet med lekplatsen är nu inne i sin slutfas. Styrelsen har värderat olika förslag och kan nu presentera ett förslag till föreningen. Förslaget finns att läsa i särskilt utskick som sätts upp i trapphusen. Inkomna kommentarer och förslag skall vara till styrelsen tillhanda senast söndagen den 27 september.

Inbrott i fordon i området

Det har förekommit inbrott i fordon i området. Tjyvarna har hittills endast visat sig ha varit intresserad av vad som förvarats i bilen. Vidare så har även personer påkommits kring våra cyklar som står parkerad vid cykelställen. Dock har ingen än så länge anmält sin cykel stulen. Med anledning av detta råder styrelsen er att kontrollera att bilen gått i lås, att inte förvara värdesaker i bilen samt att cykeln är ordentligt lås. I och med att det har rört sig kriminella personer i området trycker tyrelsen än en gång på att INTE ställa upp portarna. Avslutningsvis är det alltid bra att konfrontera en person som ni inte känner igen som rör sig kring vår innegård. På så sätt arbetar vi förebyggande genom att visa att vi är medvetna om vilka som rör sig i området samt att det kan skapa osäkerhet och i bästa fall skrämma iväg dem innan brott begås.

Tvättmaskin och tvättmaskinsservice

Styrelsen har beställt en ny tvättmaskin till tvättstugan på Björkbacksvägen 57. För att i längde spara pengar kommer vi även att teckna ett serviceavtal med "Norr-Väst Hushållsservice AB". Detta för att öka livslängden på vår maskinpark.

Dränering

Det blev många nedslag på arbetet med dräneringen för Drenera, ett av de allvarligaste var att det var en ofullständig dräneringsanläggning på baksidan av huset mot lekplatsen, detta åtgärdas nu. Besiktningsprotokollet med sådant som skall åtgärdas innan man kan slutbesiktiga var på över 40 punkter och vi har en förhoppning om att detta är avklarat inom en månad.

Stammspolning och filmning av stammarna

I samband med stamspolningen som gjordes tidigare i år filmade vi även stammarna för att få grepp på om status och material på dessa. Det visade sig glädjande nog att stammarna är i gjutjärn vilket gör det möjligt att renovera rören från insidan istället för att byta ut hela stammarna. För det visade sig också tyvärr att stammarna är i väldigt dåligt skick. Vilket innebär att vi bör göra detta inom en nära framtid. Det finns många fördelar med att renovera rören, bla så är kall och varmvattenrören i koppar med en förväntad teknisk livslängd på minst 20år till från idag.

Kostnad för relining är ca 20 000 kr/lägenhet mot nya rör där kostnaden landar på ca 240 000 kr/lägenhet.

Allt detta innebär att vi kommer påbörja upphandling av företag för relining under hösten och hoppas på att detta kan påbörjas under våren. OBS att detta arbetet inte kommer påverka boendesituationen för någon utan arbetet genomförs från vinden. Finns en möjlighet att man måste in i lägenheterna för att fixa något litet men det ska inte rivas några badrum eller kök i denna renovering.

Fönsterrenovering

Penselkompaniet kommer att påbörja renovering av fönster under vecka41 och hålla på fram till vecka 46. Alla som berörs kommer få information från Penselkompaniet. Om ni har frågor på kvaliten av arbetet så kontakta styrelsen direkt så vi kan ta en diskussion med Arbetsledaren på Penselkompaniet.